Білогірське водосховище, яке на 85% забезпечувало потреби Кримського півострова питною водою, стрімко міліє.

Моторошні кадри, що свідчать про такий стан речей, опублікувало видання "Крим.Реалії".

Причиною погіршення ситуації стало те, що окупанти вирішили за допомогою Білогірського водосховища забезпечити водою Феодосію, Керч і Судак. Для цього у Північно-Кримський канал було викачано воду з Білогірського і Тайганського водосховищ.

Через суттєве коливання рівня води у літній і зимовий періоди екосистема Білогірського водосховища зазнала величезної шкоди.

Наша держава також подавала воду для сільського господарство АРК через Північно-Кримський канал. Він був збудований для забезпечення водою маловодних і посушливих територій Херсонщини та Криму із з забором води із спеціально побудованого в нижній течії Дніпра Каховського водосховища. З 2014 року, після окупації півострова, подача води з Дніпра на Кримський півострів перекрита шлюзом, побудованим до Перекопського перешийка.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що окупанти виставили на продаж завод шампанських вин "Новый Свет".