Міністр МВС отримує найвищу зарплату серед всіх членів Кабміну Яценюка, включаючи самого прем'єра. Це випливає з офіційних даних, отриманих від прес-служби уряду.

Як з'ясував Апостроф, посадовий оклад Авакова, як і інших міністрів, становить 92% від розміру окладу прем'єра - 6109 грн. Крім цього глава МВС отримує ряд надбавок: за вислугу років, особливий характер роботи та інтенсивність праці, виконання функцій державного експерта з питань таємниць. В цілому, зарплата Авакова становить 13774 грн 94 коп.

Читайте також: Дорогі поліцейські: підготовка одного патрульного коштує 128 тис. гривень

У МВС не пояснили, у зв'язку з чим Аваков отримує більше за інших міністрів. Але в апараті уряду відзначили, що він не підпадає під постанову, згідно з якою в 2015 році заробітна плата членам Кабміну нараховується виключно у розмірі посадового окладу.

"Ця норма не поширюється на керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції. Але при бажанні міністр може відмовитися від надбавок", - сказав співрозмовник з апарату уряду.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще