Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради щодо невідкладного визначення переліку населених пунктів на Донбасі, у яких місцеві вибори не будуть проводитися.

Як йдеться у повідомленні прес-служби ЦВК, рішення ухвалено у зв'язку з тим, що, відповідно до прикінцевих та перехідних положень закону "Про місцеві вибори", місцеві вибори не проводяться у Криму та деяких районах Донбасу "у зв'язку із здійсненням Росією тимчасової окупації та збройної агресії проти України та неможливістю забезпечення дотримання стандартів проведення виборів ОБСЄ".

У ЦВК зауважують, що перелік адміністративно-територіальних одиниць, у яких не проводяться місцеві вибори, визначається Верховною Радою в постанові про призначення місцевих виборів, проте у відповідній постанові цього переліку немає.

Читайте також: Місцеві вибори будуть коштувати понад один мільярд грн - ЦВК

"Невизначення найближчим часом Верховною Радою переліку адміністративно-територіальних одиниць на території Донбасу, у яких чергові місцеві вибори не проводяться, створює ризик для належного та своєчасного здійснення передбачених законом процедур з організації підготовки та проведення місцевих виборів на відповідних територіях", – наголошують у ЦВК.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Закон, серед іншого, дозволяє ЦВК не проводити голосування у тих населених пунктах, де вважатиме цей процес небезпечним для життя громадян.

Натомість у Центральній виборчій комісії виступали за проведення місцевих виборів уже нині на всій підконтрольній Києву території Донецької і Луганської областей.