Уряд Греції оголосив про плани скоротити податкові пільги для депутатів та урізати зарплати високопоставленим співробітникам міністерств.

"Політична система повинна реагувати на настрої суспільства", - сказав прем'єр-міністр країни Алексіс Ципрас, передає українська редакція "Німецької хвилі".

Прем'єр також зазначив, що відповідний законопроект буде ухвалено для "усунення податкових пільг депутатів та раціоналізації зарплат міністрів, керівників державних організацій і незалежних органів". За його словами, ця політична ініціатива матиме не лише економічний ефект, а й символічне значення.

Читайте також: Грекам заборонили вивозити з країни більше двох тисяч євро

За інформацією грецького інформагентства ANA, законодавці більше не матимуть 25-відсоткової пільги при оподаткуванні заробітної платні, також скасують пільги щодо оподаткування доходів за участь в роботі парламентських комітетів. Зарплати міністрів, молодших міністрів та інших високопосадовців планують скоротити на 15%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомлялося раніше, Греція та її міжнародні кредитори близькі до укладення угоди щодо третьої програми фінансової допомоги.