Внаслідок перейменування вулиць у Харкові можуть з'явитися оригінальні назви, передає прес-служба Харківської міської ради.

Понад 80 листів з перейменування харківських вулиць надійшло від городян до Харківської міськради електронною поштою. Про це сьогодні повідомив відповідальний секретар міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища при Харківській міськраді.

За словами Олексія Хорошковатого, багато харків'ян хочуть назвати вулиці іменами своїх відомих земляків, серед яких - фабрикант Тремпель, що жив, за легендою, у Харкові в середині XIX століття, один з перших кінематографістів Альфред Федецький і засновник першого іпотечного банку Олексій Алчевський.

Крім того, до комісії надходили пропозиції перейменувати деякі вулиці, провулки і проспекти на честь відомого героя мультфільму Спанч Боба, WI-FI, музикантів Боба Марлі і Джона Леннона, а також дати вулицям назви, на кшталт Романтичної.

Хорошковатий зазначив, що оптимальний варіант - повернути вулицям їхні історичні назви, які ще збереглися в народній пам'яті. Так, наприклад, вул. 1-ї Кінної Армії до 1968 року називалася Заїківською.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Всі ці пропозиції будуть узагальнені, використані робочою групою, а також міською топонімічною комісією, а результати будуть представлені на сайті міської ради або в процесі проведення громадських слухань, які заплановані на вересень-жовтень", - підкреслив Хорошковатий.

Нагадаємо, що київська влада прийняла рішення про перейменування 25 вулиць та провулків в селищі Жуляни, яке відноситься до Солом'янського району столиці.