Впродовж останнього тижня жертвами аномальної спеки, яка встановилася на значній території Японії, стали 32 людини, близько 11,2 тисячі осіб було госпіталізовано. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Японське управління пожежної охорони, у веденні якого знаходиться служба швидкої допомоги, наводить дані за період з 3 по 9 серпня.

Найбільше число постраждалих відзначено в префектурах Токіо - тут госпіталізовані 971 осіб, Осака - 911 людина, Аіті - 749 чоловік. Серед госпіталізованих - кілька десятків дітей.

Спека в Японії трималася практично весь минулий тиждень. У ряді префектур температура повітря перевищувала 38 градусів.

Читайте також: Українців чекає тиждень сильної спеки

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Згідно з прогнозами метеорологів на вівторок, 11 серпня, у містах Кіото, Нара і Нагоя очікується до 36 градусів, в Осака і Вакаяма - до 35 градусів, в Токіо, Сайтама і Йокогама - близько 33 градусів. У зв'язку з підвищенням температури метеорологи закликають людей користуватися кондиціонерами, намагатися не перебувати довгий час на вулиці, а також постійно пити воду.

Нагадаємо, на південному заході Ірану зареєстрували рекордну температуру - + 74 ° С на сонці та + 46 ° С в тіні.