Рекордні 130 кілограм бурштину, які "не побачили" закарпатські митники, затримали словацькі правоохоронці у пункті пропуску "Вишнє Німецьке-Ужгород". Про це повідомляє словацьке видання Мichalovsky korzar.

"42-річний водій з України та його пасажир, який виявився громадянином Угорщини, на автомобілі зі словацькими номерними знаками перевозили 22 коробки бурштину. Інцидент стався на словацькій пункті пропуску "Вишнє Німецьке". Словацькі митники виявили понад 130 кг дорогоцінних каменів", - йдеться в повідомленні.

Мінерали були заховані в морських контейнерах в структурних порожнинах автомобіля під багажником.

Читайте також: "Укрбурштин" незаконно присвоює 2,6 тонн бурштину" - Аваков

Видання відзначає, що тільки протягом останніх трьох місяців зафіксовано 20 спроб незаконного вивезення бурштину.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше під час обшуків на семи підприємствах Рівного правоохоронці вилучили більше однієї тонни бурштину, обробленого сонячного каменю, а також 21 верстат для його обробки.