У вересні Верховна Рада повинна розглянути й прийняти закон про сервісні центри і сервісні послуги, які передбачають зміну механізму видачі водійських посвідчень. Купити права більше буде неможливо. Про це повідомив у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

Проте про особливості нововведень він не повідомляє.

"Позбавити корупції видачу водійських посвідчень дуже складно. Адже третина йдуть в автошколу навіть, не намагаючись вивчити правила й опанувати навики їзди. Зазвичай такі люди мають знайомих у ДАІ. Ті можуть організувати видачу прав навіть без присутності їхнього майбутнього власника", - говорить "Знай" Владислав ­Савенко, інструктор столичної автошколи "Омега".

Читайте також У Києві з "героями парковки" почав боротися евакуатор (відео)

Найдешевшим способом отримати водійське посвідчення, не маючи відповідних знань, це домовитися із інструктором чи директором автошколи.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ми таким не займаємося. Але переважна більшість автошкіл надають нелегально такі послуги. Дуже часто керують автошколами колишні працівники МВС, які мають хороші зв'язки в ДАІ. Вони передають гроші своїх учнів своїм знайомим, роблять певні позначки на документах, а даішники-екзаментори, приймаючи іспит з водіння, заплющують очі на всі огріхи. Коштує таке задоволення від 700 до 2 тисяч гривень залежно від області та автошколи", - розповідає фахівець.

На його думку, аби позбутися корупції при видачі водійських посвідчень, потрібно при Моторному транспортному страховому бюро створити відділ автоматизованого екзаменування і практичного.

"І не треба ніяких нових законів, нової системи. МТСБ зацікавлені у зменшенні аварійності, бо тоді менше коштів потрібно виділяти із страхового фонду. Якщо б їхні люди проводили екзамени, то сьогоднішній корупційний ланцюжок був би зруйнований", - припускає інструктор.