У разі зняття санкцій з Ірану це позначиться на нафтовому ринку світу та іранській економіці, зокрема.

Відновлення Ірану на світовому нафтовому ринку викличе падіння цін на нафту на $10 за барель вже в 2016 році. Такі дані опублікували в доповіді експерти Світового банку.

"Так само, як посилення санкцій у 2012 році призвело до різкого зниження експорту іранської нафти і двох років падіння економіки, ми очікуємо, що скасування санкцій підвищить експорт і пожвавить економіку Ірану", - зазначив головний економіст Світового банку по Близькому Сходу і Північній Африці Шанта Девараджан.

Читайте також: ЄС планує повністю відмовитися від російської нафти

Крім того, згідно з їх підрахунками, в разі зняття з Ірану санкцій це призведе до зростання іранської економіки на 5% в 2016 році замість 3%, які прогнозують у поточному році.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Найбільше від торгівлі з Іраном виграють Китай, Туреччина, Індія, Великобританія і Саудівська Аравія, зазначили експерти. Інвестиції в цю ісламську державу можуть сягти $3 млрд.