У Сполучених Штатах Америки у федеральному урядовому віснику опублікували повний список фізичних і юридичних осіб, які потрапили під розширені секторальні антиросійські санкції.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав посол України в США Валерій Чалий.

Згідно з повідомленням, в розширений список санкцій увійшли:

- сім фізичних осіб та шість компаній, які ухилялися від введених санкцій (у тому числі пов'язаних з Тимченко, Ротенбергом і концерном "Калашников");

- дві російські компанії, які залучені у військово-промисловий комплекс Росії;

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

- чотири колишніх українських чиновника та їхні прихильники, які причетні до викрадення державних активів і зловживань на держслужбі (Олександр Янукович, Едуард Ставицький, Андрій Клюєв, Сергій Курченко);

- афільована з Олександром Януковичемм компанія - ЗАТ "МАКО Холдинг";

- п'ять операторів кримських портів і один кримський оператор поромних перевезень;

- 35 компаній, які контролюються раніше внесеними в перелік санкцій особами, а також ті, понад 50% капіталу яких контролюють російські "Внєшекономбанк" і "Роснєфть".

Читайте також: "Промінвестбанк" потрапив до "чорного списку" США

У документі зазначається: "Шляхом розширення переліку санкцій щодо окремих українських чиновників часів злочинного режиму Януковича та осіб, причетних до незаконної анексії Криму, США підтверджують свою прихильність раніше введеним санкціям і демонструють єдність міжнародної коаліції проти російської агресії на території України. Вашингтон підтверджує готовність уважно відслідковувати, запобігати і оперативно ліквідувати всі можливі схеми ухилення від санкцій (в тому числі спроби обійти систему SWIFT, при здійсненні операцій з компаніями, розташованими на території Криму) ".

У свою чергу Чалий підкреслив, що однією з цілей розширення списку санкцій є узгодження існуючих обмежень з іншими членами міжнародної коаліції країн.

Нагадаємо, раніше уряд США розширив санкції проти російського нафтогазового магнату "Газпром". Відтепер в пакет санкцій входитиме також відкрите компанією Південно-Киринське родовище на шельфі Охотського моря.