Республіка Корея привела в бойову готовність збройні підрозділи на кордоні з КНДР.

Про це 11 серпня південнокорейському інформаційному агентству Ренхап повідомив представник міністерства національної оборони Південної Кореї.

"Відповідний наказ отримали після того, як у понеділок ввечері прийняли рішення відновити пропагандистське мовлення на території Північної Кореї", - розповіло джерело.

Він повідомив, що до військово-демаркаційної лінії вже направили додаткові підрозділи артилерії з наказом в будь-який момент атакувати провокаторів, в той час як розвідка пильно стежить за дислокаціями військ Північної Кореї.

За даними представника міноборони, південнокорейським військовим наказали відкривати вогонь, якщо противник почне обстрілювати гучномовці на кордоні. Він також попросив жителів прикордонних районів дотримуватися максимальної обережності.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: У Північній Кореї переходять на власний часовий пояс

Нагадаємо, у понеділок, 10 серпня, Республіка Корея звинуватила Північну Корею в установці мін, на яких підірвалися двоє солдатів Сеула. При цьому ООН в Південній Кореї заявили про порушення КНДР чинної угоди про перемир'я між Пхеньяном і Сеулом.

За інформацією командування ООН, три міни виробництва КНДР, від яких постраждали військові південнокорейської армії, "встановили недавно".