День святої Катерини щорічно відзначається 7 грудня. Це досить важливе релігійне свято, але варто відзначити, що в народі, 7 грудня – це День Катерини санниці. Така назва з'явилася, тому що в цей день зазвичай відкривали санну дорогу, і молодь каталася на санях, запряжених прикрашеним конем, а дітвора на санках з гори. А крім цього, в День святої Катерини було досить багато прикмет і ворожінь, про які ми б хотіли розповісти вам.

День святої Катерини 2017: ворожіння

Катерина шанується, як покровителька наречених і хорошого шлюбу, тому не дивно, що 7 грудня багато дівчат ворожать на судженого. Найпоширеніший і, можливо, найдієвіший спосіб, це зірвати гілку яблука, покласти її на ніч під подушку, і уві сні ви побачите свого майбутнього чоловіка.

Крім цього, в День святої Катерини ворожили навіть хлопці. Для цього потрібно була гілка вишні. Її потрібно було поставити у воду, і якщо вона до Різдва пустить багато листя, значить дружина буде красивою, розумною і працьовитою. А якщо ж вона не розцвіте, то все буде навпаки.

Так само, у День святої Катерини влаштовували вечорниці. Якщо дівчат було багато, то долю можна передбачити по чоботях. Для цього міряли будинок від столу до порогу. І чиї чоботи опиняться за межами дому, та перша і вийде заміж.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

День святої Катерини 2017: прикмети

У першу чергу потрібно сказати про церкви, адже, за традицією, у День святої Катерини туди треба обов'язково сходити. Але крім цього вважалося, що якщо поставити свічку святий і помолитися їй, то у вас буде дуже щасливий шлюб.

Так само, у День святої Катерини визначали, якою буде погода потім:
Ясний день 7 грудня – морозна і холодна зима.
Тепла погода – морози вдарять тільки на Варварін день (після 17 грудня).
Круги біля місяця – буде холодна погода.
Сонячні промені пучками спрямовуються догори – скоро почнеться завірюха.

Дивіться: 7 грудня - день Святої Катерини

Тепер ви знаєте, які є прикмети і ворожіння в День святої Катерини.