Тбіліський авіаційний завод відновить виробництво модернізованого штурмовика Су-25.

Про це розповів місцевому виданню "Квирис Палітра" гендиректор заводу Нодар Берідзе.

"Модернізований літак отримає позначення Ge-31 "Бора" (ბორა - "Коршун"), де "Ge" позначає "Georgia" (Грузія), а "31" - радянський номер Тбіліського авіазаводу (№ 31) за номенклатурою до 1966 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Російські сили повітряної оборони з'явились на кордоні з Україною

Згідно інформації, у країні вважали, що ембарго Росії на постачання військового обладнання та комплектуючих до Грузії після п'ятиденної війни 2008 року призвело до неможливості виробництва цих літаків.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Проте на заводі створили "принципово модернізовану" версію Су-25 з повною відмовою від використання російських комплектуючих.

Згідно словами Берідзе, літак Ge-31 матиме планер моделей Су-25К, Су-25Т, але отримає повністю західне електронне обладнання та системи.

Новообрані двигуни повинні відповідати за габаритами двигунам Р195, щоб можна було уникнути серйозних робіт по зміні аеродинаміки літака.

Берідзе повідомив, що переговори щодо вибору нового двигуна ведуться з "французькими та італійськими фірмами". А російське катапультне крісло літака замінять британським.

Ge-31 зможе нести озброєння як російського, так і західного виробництва.