Суддя оштрафував журналіста Олексія Подольського, який є потерпілим у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, на 1,5 тисячі гривень за неповагу.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Відповідну постанову оголосив сьогодні на судовому засіданні головуючий колегії суддів Апеляційного суду Києва Степан Гладій, задовольнивши таким чином відповідне клопотання захисника Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко.

У свою чергу Подольський відмовився приймати від судового виконавця ухвалу суду і продовжував порушувати порядок у судовому засіданні, викрикуючи на адресу суддів образливі слова, зокрема, називаючи їх "шахраями в мантії", "фальсифікаторами" тощо.

Спроби головуючого заспокоїти Подольського ні до чого не привели, і він був змушений на деякий час оголосити перерву в судовому засіданні для того, "щоб Подольський заспокоївся".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Порошенка і Яценюка не допитуватимуть у справі Гонгадзе

Відзначається, що сьогодні Апеляційний суд Києва продовжив розгляд скарги на вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

У той же час Подольський в черговий раз зажадав від суду притягнути до відповідальності тих, хто чинив тиск на Пукача під час розгляду справи в суді першої інстанції.

Зокрема, звертаючись до колегії суддів, він знову заявив, що не дасть продовжувати розгляд скарги, поки суд не почне вживати відповідних дій за його заявою.

У свою чергу адвокат Теличенко подала суду клопотання про видалення Подольського із залу за непристойну поведінку і неповагу до суду.

Нагадаємо, 29 січня 2012 Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Гонгадзе у вересні 2000 року.

Адвокат Теличенко подала тоді апеляцію на вирок. Також скаргу подав ще один потерпілий у справі - журналіст Подольський. Пізніше Теличенко відкликала апеляційну скаргу.