Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що вісім народних депутатів причетні до втечі з-під варти працівників СБУ Міхеіла Саакашвілі.

В трибуни Ради Луценко сказав, що під будинком політика зібралися менше сотні активістів, які не знайомі з фінансовими зв'язками Саакашвілі з оточенням Януковича і вимагали звільнення Саакашвілі.

"5 працівників СБУ були оточені цим натовпом. Ще 7 були відрізані в іншому автомобілі і, на жаль, без достатнього підкріплення з боку національної поліції закінчилося все це втечею з-під варти Саакашвілі, що само по собі є злочином", - сказав Луценко.

Також він назвав прізвища депутатів, які скоювали злочини, коли не давали працювати співробітникам СБУ. Це депутати: Ігор Луценко, Юрій Дерев'янко, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Олег Петренко Юрій Левченко, Сергій Лещенко, Віктор Чумак

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Слідство обов'язково запросить згаданих народних депутатів і дасть оцінку їхнім діям, які привели до втечі з-під варти людини, яка обґрунтовано повиненна отримати підозру в скоєнні особливо тяжкого злочину", - зазначив прокурор.

Луценко виступає в Раді

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що лідера партії "Рух нових сил" і колишнього главу Одеської області Міхеіла Саакашвілі затримали. Правоохоронці вже вручили йому повідомлення про підозру і вивели з квартири. Народні обранці, які прибули на місце подій кажуть, що під час вручення підозри разом з Саакашвлі був один адвокат, а другого не пропустили на місце слідчих дій.