В Україні молоді батьки починають ставати у чергу на місце в дитячому садку коли малюк щойно народився. Це справжня проблема, адже маленьких українців в рази більше, ніж садки можуть прийняти.

Проблему уже вкотре обіцяє вирішити Міністерство освіти. Цього разу у відомстві кажуть, що планують протягом 2017, 2018 та 2019 років створити 96тис 147 місць у дитсадках.

Про ці плани повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, яка вважає, що такий обсяг дозволить не лише подолати чергу, а й усунути перевантаженість дошкільних закладів.

Вона зазначила, що станом на 1 вересня 2017 року черга у дитсадки складала більш ніж 52 тисячі місць, при цьому заклади перевантажені, адже в середньому по країні на 100 місць у дитсадках перебуває 113 дітей.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Всі ці райдужні перспективи виглядають непогано. Однак для тих батьків, яківже сьогодні зіткнулися з проблемою браку місць у дитсадках, це нічого не вирішує.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністру освіти України Лілії Гриневич заявила, що до кінця 2020 року влада планує остаточно ліквідувати черги до дитячих садків