Майбутніх власників земельних ділянок попереджають про зміни в законодавстві щодо оформлення нерухомого майна.

Який же тепер порядок оформлення ділянок повідомляє "Інтерфакс-Україна."

В Державному земельному кадастрі реєстратор зобов’язаний перевірити наявність кадастрового номеру в режимі реального часу.

Якщо кадастрового номеру на ділянку немає, ви не зможете оформити цю землю, державний реєстратор має право вам відмовити.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Також держреєстрація прав власності на земельну ділянку, зареєстрована до 1 січня 2013 року, здійснюється за наявності відомостей про цю ділянку в держземкадастрі.

Раніше наявність в кадастрі не було обов'язковою умовою реєстрації.

Відзначимо, що для виправлення недостовірної інформації або додавання її держреєстратор повинен направити в держземкадастр онлайн-повідомлення з інформацією про відсутніх даних і на підставі цього кадастровий реєстратор вносить необхідні виправлення.

Крім того, новий закон дає можливість державним органам отримати більше інформації про власника нерухомого майна шляхом застосування мобільного електронного цифрового підпису Mobile ID або іншого засобу, що дає можливість однозначно ідентифікувати особу.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", українським воїнам АТО виділили земельні ділянки на смітнику.