Група вчених із США зуміла виявити чорну діру, яка своєю масою перевищує вагу Сонця в кілька сотень мільйонів разів. Причина виникнення поки невідома, проте вчені мають намір з'ясувати, оскільки така маса космічного тіла суперечить законам фізики.

Нова чорна діра, яка була знайдена на гігантському відстані від нашої планети, перевищує за своєю масою Сонце в приблизно 800 мільйонів разів.

За словами вчених, її маса не піддається ніякому логічному поясненню, так як якщо припустити, що після Великого Вибуху величезна зірка перетворилася на чорну діру і стала безперервно нарощувати свою масу з максимально можливою швидкістю, то вона все одно не змогла б досягти тієї рекордної маси, що нещодавно була виявлена.

Цей феномен створив припущення, що в центрі більшості галактик розташовані масивні чорні діри, що володіють масою, що перевершує сонячну до декількох мільярдів разів, проте, вчені заявляють, що утворення таких чорних дірок відмінно від звичних науці колапсів зірок.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Раніше астрономи заявили, що в ході пошуку планет з умовами, придатними для життя людини, вони виявили одну з небесних сфер, яка максимально підходить для життя людини. Об'єкт К2-18b був виявлений в 111 світлових роках від Землі.

Планета знаходиться поза межами нашої Сонячної системи - в сузір'я Лева. Обертаючись навколо зірки-карлика K2-18, в честь якої вона і отримала назву, небесна сфера знаходиться в зоні, що ідеально підходить для утворення на ній життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомило, що були створені татуювання, які сподобаються навіть бабусям.