Президент Росії Володимир Путін дав нове звання замкомандувачу сухопутними військами збройних сил Росії Олександру Ленцову.

Як повідомляє Gazeta.ua, звання "генерал-полковник" він отримав за успішні дії найманців та російської армії на Донбасі.

Таку інформацію також підтвердив директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони Валентин Федичев.

"Заступник командувача сухопутних військ ЗС РФ генерал Ленцов отримав чергове військове звання генерал-полковник на Сході України - це факт, а як відомо, він відноситься до еліти російських ВС, більше того, саме президент, верховний головнокомандувач ЗС РФ, вирішує питання щодо присвоєння чергових звань вищого командного складу ЗС, до яких і відноситься генерал-полковник Ленцов", - каже військовий.

Читайте також: Матіос відреагував на висловлювання спікера СК РФ Маркіна

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Він припускає, що лідеру Росії подобаються дії його військових на сході України, що відображається у численних нагородах вищому ешелону ЗС.

Нагадаємо, що У Генштабі повідомили раніше, що генерал Ленцов прибув на Донбас, з чим пов'язаний підвищений бойовий дух терористів.

Діяльність Ленцова пов'язують з координацією і управлінням дій бойовиків. Він керував операцією під Дебальцевим.