Київські дитячі заклади, в том числі дитсадки та школи грубо порушують технічний регламент. Майже в усіх закладах меблі та інше техобладнання не відповідає нормам.

Про це заявив глава ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Служба виявила, що 70% меблів не відповідають жодним санітарним нормам.

"На сьогоднішній день, 70% дитячих меблів не відповідає чинному технічному регламенту. Ми рекомендуємо купувати в школи тільки меблі, яка має відповідні висновки, не містить шкідливих речовин в своєму складі", – уточнив Рубан.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Майже щомісяця до відомства находять дані про невідповідний стан умов у приміщеннях , де навчаються діти. Це пов’язано передусім з проведенням там ремонтних робіт із використанням шкідливих токсичних матеріалів.

Після лабораторних досліджень припиняють діяльність спортзали і установи, в яких зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій по формальдегіду, фенолу та інших продуктів, які з’являються після проведення ремонту.

Дивіться, на яких ліжках спрлять діти в одному з садочків

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", батьки однієї із київських шкіл поскаржилися на те, що учнів змушують вивчати російську мову, яку вони мають право відвідувати за власним бажанням.