Африканські калабарії, відносно невеликі (до метра) коричнево-чорні удави, які харчуються виключно невеликими мишами, жабами і щурами. Полювання на здобич досить специфічна - їй абсолютно все одно, чи є поруч з дитинчатами батьки чи ні. Захищаючи потомство, дорослі щури кидаються на змію, однак ніякої шкоди вони завдати не здатні.

Калабария може собі дозволити не боятися мишачих і щурячих укусів: все її тіло вкрите щільною лускою і дивно товстою шкірою. Порівнявши поперечні зрізи калабарій і 13 інших видів змій, зоологи з університету Міссурі встановили, що шкіра калабарий в цілих 15 разів товщі, а щоб проткнути її голкою, потрібна сила на декілька порядків більша, ніж та, якої вистачає для звичайної змії.

Секретом товстої шкіри є колаген - білок, з якого в основному і складається людська шкіра. Колаген у калабарий покладений шарами, у яких довгі нитки білка одного шару перпендикулярні ниткам в іншому шарі. Цікавий факт, що так само влаштована і шкіра носорогів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Є в арсеналі калабарий і ще одна хитрість: їх голова зовні мало чим відрізняється від хвоста, тому під час сутички змія підставляє хижакові (або батькам жертви) хвіст, рятуючи при цьому голову.

Раніше астрономи заявили, що в ході пошуку планет з умовами, придатними для життя людини, вони виявили одну з небесних сфер, яка максимально підходить для життя людини. Об'єкт К2-18b був виявлений в 111 світлових роках від Землі.

Планета знаходиться поза межами нашої Сонячної системи - в сузір'я Лева. Обертаючись навколо зірки-карлика K2-18, в честь якої вона і отримала назву, небесна сфера знаходиться в зоні, що ідеально підходить для утворення на ній життя.

Раніше портал "Знай.uа" повідомило, що були створені татуювання, які сподобаються навіть бабусям.