Працівники Лондонської національної галереї оголосили про початок безстрокового страйку.

Про це повідомляє ВВС.

В акції протесту беруть участь близько 200 членів Спілки громадських та комерційних послуг.

Члени спілки зазначають. Страйк розпочався через те, що галерея планує передати у ведення приватної компанії 400 позицій з надання послуг відвідувачам, а також через відставку представника спілки Кенді Адвіна. Його звинувачують у поширенні інформації про приватну охоронну фірму.

Більша частина галереї все ж залишиться відкритою для відвідувачів. Однак буде обмежений доступ до деяких ділянок.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Мільйони туристів не зможуть отримати доступ до переважної більшості творів мистецтва в галереї, і це надзвичайно прикро, але вина за це лежить на галереї", - зазначив голова відділу зв'язків з громадськістю спілки Нік Маккарті.

Читайте також: У Лондоні страйкує метро

Страйкарі, за його словами, прагнули вести переговори, але галерея відмовляється співпрацювати і наполягає на аутсорсингу. Він додав, що приватизація абсолютно непотрібна і у працівників не було іншого виходу, крім як провести страйк.

У свою чергу керівництво галереї зазначає, що не планується ніяких скорочень. Залучення приватної компанії, за їх словами, необхідно для кращого обслуговування відвідувачів.

Нагадаємо, Лондонську національну галерею відкрили у 1839 році. Вона є четвертим за відвідуваністю музеєм у світі.