Слідча група з Нідерландів отримала фрагменти ракети, яка збила пасажирський "Боїнг 777" рейсу МН-17.

Як повідомляє сайт Ради безпеки Нідерландів, частини знайденої ракети можуть належати російській системі протиповітряної оборони.

Вона може бути тією, яку випустили минулого року по пасажирському літаку, внаслідок чого загинули 298 людей.

Фрагменти ракети були знайдені на місці падіння літака на Донбасі.

"Ці частини представляють особливий інтерес для кримінального розслідування, оскільки вони, вірогідно, можуть забезпечити додаткову інформацію про те, хто був причетний до катастрофи MH17. З цієї причини слідча група продовжує досліджувати походження цих частин", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: У Нідерландах реконструюють авіакатастрофу MH17

Для з'ясування обставин до розслідування залучать спеціалістів, які встановлять причетність уламків ракети до авіакатастрофи.

Нагадаємо, 29 липня Росія заблокувала резолюцію Ради безпеки ООН про створення трибуналу по "Боїнгу".

Попри це розслідування катастрофи триває. Українська делегація 10 серпня вирушить в Нідерланди, щоб взяти участь в технічній реконструкції авіакатастрофи малайзійського "Боїнга".