Великобританію захлеснула хвиля кібератак. Кожна десята компанія країни хоча б раз піддавалася здирництву з боку хакерів протягом останнього року. Як повідомляє видання Times, кожен день на британські компанії здійснюється не менше сотні кібератак. Як правило, зловмисники використовують спеціальне програмне забезпечення, яке викрадає файли компанії. За повернення втраченої інформації хакери вимагають викуп. Постраждалі стверджують, що в основному це росіяни чи російськомовні хакери.

За останні 12 місяців 10% британських компаній зіткнулися з більш ніж 20 атаками. У загальній складності кібератаки обійшлися економіці країни в £1 млрд. Одними з найбільших компаній, що стали жертвами здирників, є маркетинговий гігант WPP , серед клієнтів якого значаться Chanel і Virgin Atlantic, а також логістичний гігант Maersk .


За даними Symantec, стрімко зростає число кібератак на бізнес, однак далеко не всі компанії повідомляють про інциденти, побоюючись за свою репутацію. Кількість атак за десять місяців поточного року перевищило показник за весь 2016 рік. Середньомісячне число атак збільшилася на 23%. Кількість атак з використанням здирницького ПЗ зросла на 289% порівняно з минулим роком. Відповідальними за три чверті атак є росіяни чи російськомовні хакери, повідомляє Times.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про прирівняння кібератак до бмбардування