На дні Індійського океану відбувається щось дивне. Вчені фіксують аномальні звуки, що виходять з-під надр Землі.

Про це повідомляє Geophysical Research Letters.

За допомогою донного сейсмографа дослідники з'ясовували, що за гул виходить із дна океану.

Людське вухо звісно ж сприймати такі хвилі не може, адже вони десять тисяч разів нижче мінімального порога сприйняття людського вуха.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Подібний феномен фіксують уже не вперше. Перший випадок був задокументований в 1998 році, проте до цих пір залишається невідомою природа його виникнення.

Нові дані були отримані групою вчених з Франції і Німеччини на чолі з Мартою Дін з Паризького інституту фізики Землі. Аномалії зафіксували в двох точках на глибині 4540 і 4260 метрів і зафіксували постійні звукові хвилі частотою від 2,9 до 4,5 міллігерца.

За інформацією вчених, аномальний звук може бути пов'язаний з акустичним резонансом між атмосферою і земною корою, або виникати через взаємодію твердої поверхні з океанськими хвилями.

Дивіться, що буде зі світовим океаном через глобальне потепління

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", найстрашнішим ворогом Землі вчені назвали головне світило – Сонце. Саме воно знищить нашу планету через нестачу водню, який може закінчитися на зірці приблизно через 5 мільярдів років. Від цього Сонце просто спалить все навколо.