Майже кожного тижня ми чуємо прогнози про скорочення в тій чи іншій галузі, пов'язанs з розвитком робототехніки і штучного інтелекту. В деяких місцях такій оптимізації почали піддаватися навіть адміністративні працівники. Як повідомляє журнал Forbes близько 30% менеджерів можуть бути замінені машинами вже в найближче десятиліття. Роботи менш чутливі, позбавлені емоцій і приймають суто раціональні рішення. До того ж штучний інтелект здатний за секунди справлятися з прогнозуванням наслідків десятків можливих варіантів рішень.

Що ж можуть зробити бізнес-лідери, щоб підготуватися до технологічного прогресу, пов'язаного з використанням ШІ у майбутньому? По-перше, топ-менеджери повинні докласти зусилля, щоб визначити і зрозуміти, як будуть розвиватися технології в майбутньому, і який вплив вони матимуть на бізнес. Але недостатньо просто розбиратися в технологіях, важливо уміти витягати користь із ШІ, оскільки, в більшості випадків, можна отримати переваги не в результаті скорочення витрат на оплату праці, а в результаті підвищення ефективності за рахунок зменшення кількості помилок, високої продуктивності і поліпшення якості.

По-друге, топ-менеджерам необхідно приділяти особливу увагу персоналу і актуальним організаційним питанням, оскільки ШІ фундаментально змінять бізнес-процеси і, що більш важливо, культуру організації. Бізнес-лідери будуть змушені "відпустити" те, що суперечить століттю організаційних змін. Вміння визначити області, найбільш схильні до ШІ з технічної точки зору, дозволить керівникам переглянути те, яким чином співробітники втягуються в робочий процес, і те, як можна поліпшити взаємодію людей, команд і проектів з допомогою цифрових професійних мереж.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про втрату контролю над нейромережою

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще