Керівництво "Укрзалізниці" прийняло рішення значно зменшити кількість нічних маршрутів в рамках нової концепції пересування пасажирського руху. Про це заявив новий виконуючий обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній, пише Українська правда.

"Ми сьогодні розглядаємо таку концепцію пересування пасажирського руху: є базові станції, до яких підходять денні поїзди, і вони стикуються з нічними, щоб людина не ночувала на вокзалі", - підкреслив Завгородній.

Також він зазначив, що оскільки Україна прагне стати європейською державою, то повинна брати приклад із країн ЄС.

"У Європі всі потяги є денними. Вони відправляються о 5:40 ранку, для того, що б останнього пасажира привезти на кінцеву станцію до 00:00", - підкреслив Завгородній.

Читайте також: Подорож по-королівськи: "Укрзалізниця" пустила елітний вагон (фото)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, оскільки в даний час усі лінії "УЗ" суміщені, тобто - на одній лінії везуть і пасажирів, і вантаж, то рано чи пізно може виникнути проблема, коли збільшуючи швидкість переміщення складів "УЗ" не зможе перевезти необхідну кількість вантажу, не поєднуючи денні та нічні перевезення.

"Ось так буде побудована схема. Буде невелика кількість нічних поїздів, що прямують на далекі відстані. Всі інші маршрути замінять денні експреси", - підсумував Завгородній.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планує у вересні запустити новий сервіс продажу електронних квитків.