У вівторок, 11 серпня, закінчився перший етап набору кандидатів на пост патрульних поліцейських в Ужгороді та Мукачеві. За підсумками двох тижнів, конкурс на одне місце в нову патрульну поліцію склав 15,5 осіб на місце. Це другий результат по країні після Києва.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат України, куратор нової закарпатської поліції Мустафа Найєм.

"Серед охочих стати поліцейськими в Закарпатті 61,6% з вищою освітою, діючих співробітників міліції - 8,4%", - повідомив він.

За його словами, всього було подано 3564 анкети.

"Останню - 3564-ю анкету я подав сам і у випадку, якщо пройду всі тести, буду проходити підготовку на нашій навчальній базі на загальних підставах. Випереджаючи питання, відразу уточню, що це не суперечить статусу народного депутата. Законодавство передбачає можливість академічної відпустки для членів парламенту, і раніше це неодноразово використовувалося депутатами минулих скликань. При цьому я не буду отримувати стипендію, оскільки законодавство забороняє отримання якого-небудь іншого доходу, крім депутатської зарплати", - додав нардеп.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Найєм пояснив своє рішення подати анкету: "Я вважаю неможливим змінити систему правоохоронних органів, не знаючи і не цікавлячись її азами. Це зневажливо щодо людей, які вже присвятили себе роботі в поліції, а набуття таких знань і досвіду, впевнений, допоможуть мені надалі. Патрульно-постова служба - це перша сходинка в системі, і я хочу знати і розуміти, як і чому вчаться майбутні поліцейські. Не з чиїхось слів, а сам".

Читайте також: Поліцейські виписали штраф за паркування на тротуарі прокурору на BMW (фото)

Крім цього, вчора народний депутат подав заяву про перехід з парламентського комітету з питань Євроінтеграції в Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Однак, Найєм не збирається виходити на патрулювання вулиць Ужгорода та Мукачева, оскільки це суперечить статусу народного депутата.

Нардеп збирається уточнити, яким чином він зможе відшкодувати вартість свого навчання так, як така можливість передбачена системою підготовки поліцейських.

За його словами, конкурсний відбір поліцейських Закарпаття побив усі рекорди в країні за кількістю кандидатів-дівчат - 39,2%.

Нагадаємо, на посаду одного патрульного у Миколаєві претендують дев'ять людей. До складання іспитів допущені 3752 кандидата.

Окрім патрульних, у Миколаєві також проходить відбір на позицію тренера нової поліції. Подати заявку для участі у відборі можна до 17 серпня.