Патрульна поліція Києва вчора почала активно звільняти зупинки громадського транспорту, біля яких були з порушеннями припарковані авто. Так, на зупинці автобуса №69 на вул. Толстого поліцейські за допомогою евакуатора вивезли на штрафмайданчик BМW Х6 і "Пежо".

Як пояснили правоохоронці, з дня опублікування закону про Національну поліції, тобто з 6 серпня цього року, було евакуйовано 36 транспортних засобів. За словами поліцейських, вони відвозили машини марки "Мазда", "Фольксваген", "Вольво", "Шевроле", "БМВ", "Тойота", "Нісан", "Опель", ВАЗ, скутер "Хонда" і навіть мопед. Пише "Сегодня".

Читайте також: Мустафа Найєм йде вчитися на поліцейського (фото)

"Справа в тому, що закон про Національну поліції ще не набув чинності, в Києві в тому числі, оскільки для цього необхідно зробити деякі формальні кроки, а саме - прийняття кількох нормативних актів, для того, щоб патрульна служба стала патрульної поліцією", - пояснили нам у прес-службі нової поліції.

Також додають, що поки евакуатори вони викликають у випадках, якщо має місце ДТП, при підозрі про викрадення авто, або якщо водій перебуває в стані алкогольного сп'яніння, а також, якщо авто припарковано в недозволеному місці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Тарифи за вантаження і перевезення транспортного засобу на штрафмайданчик залежать від ваги авто: 600 грн - вага до 2 тонн, 750 грн - від 2 тонн до 3 тонн, 800 грн - якщо вага понад 3 тонн. Конфлікти з водіями мають місце, коли він відмовляється пред'являти документи чи перебуває у стані алкогольного сп'яніння.