Американські вчені з Технологічного інституту Джорджії створили перекладач з курячої мови на людську. Для цього дослідники використовували просунутий штучний інтелект.

Вчені протестували алгоритм, який перетворював кудкудакання курки в подобу людського зв'язного мовлення. У ході дослідження фахівці створили окремий банк даних курячих "слів", а потім їх ранжували за ступенем значущості.

Експерти з'ясували, що курки квохчут приблизно так само, як розмовляють люди. На їх тембр і тип "мови" сильно впливає навколишнє середовище, а при стресі курки постійно підвищують голос.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Перший перекладач з курячого аналізує поведінку птахів, особливості їх "мови", і видає сигнали на комп'ютери, розташовані на птахофермах. Так вчені намагаються підвищити виживаність не тільки дорослих особин, але і курчат, значно знизивши витрати на їх утримання.

Раніше ми повідомляли, що уфолог під ніком Streetcap впевнений, що на Місяці живуть інопланетяни. Можливо, вони не живуть там постійно, але явно облюбували це місце для періодичних висадок і експериментів, вважає дослідник.

Вивчивши знімки, які були зроблені з китайського космічного апарату, уфолог помітив на них виразне зображення гуманоїда, за плечима якого висів рюкзак.


Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що краби суперзлодеі навчилися нового трюку.