Троє курсантів Харківського національного університету цивільного захисту вирішили втекти на окупований Донбас. Вони тепер будуватимуть "кар'єру" в "ДНР".

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко в Facebook. Він зазначив, що курсанти Євген Овчинніков, Олександр Волошин, Юлія Крижанівська закінчили навчання влітку 2017 року. Після цього одразу ж побігли на службу в "МНС ДНР".

"Зверніть увагу, як Женя Овчинніков розповідає про себе роспропагандистам:" Навчався на тимчасово підконтрольній Україні території "." На тимчасово підконтрольній", Карл! У Харкові! Це що ж, виходить, я теж навчався" на тимчасово підконтрольній "? Адже моя рідна харківська 36-а школа стоїть поруч з "Пожежкою", - обурився журналіст.

Цаплінеко вказав на те, все курсанти присягали на вірність Україні і відповідно до закону їх дії підпадають під статтю Кримінального кодексу "державна зрада". Викладачі, за його словами, можуть також розцінюватися як співучасники, якщо знали про їх плани.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"А скільки ще таких потенційних перебіжчиків вчиться в харківській" пожежкою ", в харківській" Юрка ", в інститутах МВС, в інших" грошово-силових "ВНЗ України? На бюджеті, зокрема? І скільки разів ми ще почуємо з вуст недорікуватих людей в потішній формі цю ідіотську фразу: "Навчався на тимчасово підконтрольній ...?" - резюмував Цаплієнко.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, російський президент Володимир Путін обіцяє дати пенсію силовикам, які після окупації Криму залишилися на півострові.