Один з відвідувачів популярної мережі кав'ярень Starbucks у Буенос-Айресі Ноа Дінкін звернув увагу на 10-секундну паузу при підключенні ноутбука до безкоштовної мережі Wi-Fi в закладі. Після цього він виявив на своєму комп'ютері програмне забезпечення CoinHive, призначене для видобутку кріптовалюти Monero.

Starbucks відреагувала на повідомлення Ноа Динкина і провела розслідування, в ході якого з'ясувалося, що в установці CoinHive винен неестный інтернет-провайдер. Представники мережі кав'ярень запевнили, що компанія вже видалила програму для майнінг зі своєї мережі, і відвідувачі закладу можуть не побоюватися того, що їх ноутбуки почнуть таємно добувати криптовалюту.

Раніше фахівці компанії ESET виявили програму, яка використовує процесор комп'ютера для прихованої видобутку кріптовалюти при заході на сайти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що уфолог під ніком Streetcap впевнений, що на Місяці живуть інопланетяни. Можливо, вони не живуть там постійно, але явно облюбували це місце для періодичних висадок і експериментів, вважає дослідник.

Вивчивши знімки, які були зроблені з китайського космічного апарату, уфолог помітив на них виразне зображення гуманоїда, за плечима якого висів рюкзак.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що краби суперзлодеі навчилися нового трюку.