Двоє людей померли в лікарнях Києва від лептоспірозу — недуги, яка стала поширюватися у водоймах Києва з настанням аномальної спеки.

Про це повідомив один з чиновників Київської міськдержадміністрації. Пише УНН.

Читайте також: В Ніжині за покусану собакою 2-річну дитину вбили волоцюгу

За його словами, лікарі надали всю можливу допомогу, але стан пацієнтів швидко погіршувався. Тож двох людей не вдалося врятувати від хвороби.

Нагадаємо, у Києві восьмеро людей заразилися лептоспірозом після купання у водоймах. Хворі здебільшого з Дніпровського, Оболонського та Святошинського районів столиці.

Наразі влада Києва тимчасово заборонила купатися у водоймах на пляжах "Тельбін", "Райдуга", "Венеція" та "Золотий" у Дніпровському районі, а також "Пуща-Водиця" і "Вербний" – в Оболонському.

Фахівці прогнозують спалах лептоспірозу вже восени у Києві. За даними фахівців, головними збудниками лептоспірозу будуть щурі, вуличні собаки та коні. Хвороба вражає нирки, печінку та м'язи.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще