Дії Росії не сприяють розкриттю повної правди про Смоленську катастрофу та змушують задуматись про роль російських учасників цих подій.

Росія приховує важливих свідків катастрофи та не віддає Польщі уламки літака Ту-154М, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом, і тим самим перешкоджає встановленню причини катастрофи.

Таку заяву зробив заступник голови МЗС Польщі Бартош Ціхоцький, передає РАР.

Ціхоцький відповів на цинічну заяву російського президента Володимира Путіна про те, що бомбу в літак з 8-м президентом Польщі Лехом Качинським підклали у Варшаві.

"Дії російської сторони, а саме відсутність реакції на прохання про надання правової допомоги, приховування важливих свідків, учасників подій 10 квітня 2010, і зміст нашої власності - уламків Ту-154М - не сприяє розкриттю повної правди і змушує нас замислитися про наміри Росії по відношенню до нас, роль російських учасників цих подій ", - сказав заступник міністра закордонних справ Польщі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Польщі знайшли важливі докази у справі про Смоленську катастрофу, які зможуть стати у нагоді експертам для винесення остаточного висновку.