З'явилася інформація про те, що пілоти винищувачів США F-22 вимушено відкрили вогонь по двох штурмовикам Російської Федерації Су-25 з узгодженої повітряної зони в небі над Сирією. Робили це для того, щоб вигнати їх.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на анонімного американського чиновника.

Згідно з інформацією, інцидент стався на схід від річки Євфрат. Також у повідомленні зазначається, що постріли американських пілотів були попереджувальними.

Після здійснення попереджувальних пострілів, літаки Російської Федерації полетіли геть.

За даними ЗМІ, повітряне зіткнення між американськими і російськими бойовими літаками у небі над Сирією тривало "кілька хвилин".

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Незважаючи на такий короткий відрізок часу, російські літаки встигли перетнути лінію розмежування кілька разів. Також, зближення американських і російських літаків підтвердили і в прес-службі Центрального командування (CENTCOM) Сполучених Штатів Америки, підкресливши, що "нічого екстраординарного не було в цьому".

Нагадаємо, заплановані на 4 грудня спільні навчання Vigilant Ace США і Південної Кореї "чреваті початком ядерної війни".

Крім того, 29 жовтня, американські винищувачі F/A-18 по тривозі піднялися в небо після того, як до авіаносця USS Ronald Reagan наблизилася пара російських бомбардувальників Ту-95, і супроводжували їх на безпечну відстань.

Дивіться сюжет про літаки

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", американські винищувачі навчаються знищувати оборону Росії.