Сумно, але факт: з віком відчуття рівноваги погіршується. Для того, щоб допомогти літнім людям не падати з велосипеда, нідерландські інженери розробили надзвичайно стійкий електробайк Sofie, при цьому розганяється до 18 км/ч.

По суті, це електричний велосипед з більш пологою рамою і укороченою колісною базою. Самі колеса також стали менше, що додало конструкції більшу стійкість при русі на малих швидкостях - саме тоді, коли і відбувається більшість падінь.

Коли власник сідає в сідло і починає крутити педалі, в справу вступає електромотор, який спеціально розроблений так, щоб якомога швидше подолати небезпечну повільну зону і розігнати велосипед до максимальної швидкості 18 км/ч.

Як тільки досягається максимальна швидкість, сідло автоматично змінює конфігурацію, допомагаючи їздцю прийняти більш зручне положення для обертання педалями. А ледь швидкість падає, воно опускається, даючи можливість поставити ноги на землю.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Раніше вчені заявили, що вижили після зустрічі з дельфінами або стали свідками розправи над родичем акули на несвідомому рівні надалі воліють триматися подалі від груп дельфінів - так з'являється уникнення, яке ми сприймаємо як страх акул перед дельфінами.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що танки перетворять в термінаторів.