У підготовленому військовою прокуратурою обвинувальному акті у справі росіянина Віктора Агєєва не вказується, що він є кадровим військовослужбовцям Збройних сил РФ.

Про це пише "Новая газета".

Так, у обвинувальному акті йдеться про те, що Агєєв не є кадровим військовослужбовцем російських військ, а звичайний найманець. Крім того у прокуратурі зазначили, що Агєєв потрапив на Донбас через оголошення у інтернеті.

"У ході досудового розслідування встановлено, що в лютому 2017 року громадянин РФ Агєєв, перебуваючи за місцем проживання: Російська Федерація, Алтайський край, через оголошення в мережі інтернет дізнався про набір на службу за контрактом в терористичну організацію "ЛНР". При цьому Агєєв розумів протиправний характер намірів учасників терористичної організації "ЛНР", а також негативні наслідки, що настають після їх реалізації, маючи корисливий мотив - отримання грошової винагороди", - зачитав затверджений ним акт прокурор військової прокуратури сил АТО Олексій Мохорт.

Більше того у документі йдеться про те, що жодних потерпілих від вчинення ним правопорушень немає.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Експерти назвали жіночий предмет, який брудніший навіть за унітаз: ви ніколи їх не чистите Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім
Показати ще

"Кримінальними правопорушеннями, скоєними Агеєвим, Венгером і Гладковим, шкоди не заподіяно, цивільні позови не висувалося. Витрати на експертів склали 15,58 грн 80 копійок", - процитував Мохорт.

Сам прокурор додав, що у ході розслідування не було встановлено причетність Агєєва до служби у збройних силах РФ.

Військові затримали Віктора Агєєва.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що мати затриманого Віктора Агєєва зустрілась з ним у СІЗО.