На Черкащині схопили громадянина Росії, якого 20 років тому завербували співробітники розвідки РФ та відправили на завдання до України.

Про це повідомляють представники Служби безпеки України.

"Уродженець Самари РФ, який тривалий час проживав на території Черкаської області та отримав українське громадянство, був завербований ще у 1996 році Службою зовнішньої розвідки РФ", - йдеться у повідомленні.

За словами затриманого, куратори поставили агенту завдання стати учасником громадсько-політичних структур патріотичного спрямування. Чоловік "працював" у Києві та Черкаському регіоні, отриману інформацію передавав російським спецслужбам.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

З початком АТО на Донбасі він також вербував найманців для участі у бойових діях на боці терористичних організацій "ЛДНР".

Співробітники контррозвідки СБУ затримали агента під час спецоперації, під час обшуку за місцем проживання чоловіка виявили мобільні пристрої з контактами кураторів та комп’ютерну техніку з доказами передачі інформації спецслужбам РФ.

Наразі затриманому оголошено про підозру у державній зраді, триває досудове слідство.

Завербований 20 років тому росіянин розповів правду

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Україні загрожує нова кібератака. Спеціалісти розповіли, яку ціль оберуть зловмисники.