Національний банк України вважає, що на падіння курсу пов'язано з сезонними та психологічними факторами.

Як пише Finclub, про це розповів в.о. глави НБУ Яків Смолій після засідання монетарного комітету НБУ.

"З 20-х чисел листопада посилився тиск на курс гривні під дією тимчасових, в тому числі сезонних чинників. Зокрема, на пропозицію валюти впливає сезонне зменшення ділової активності. Одночасно в кінці року традиційно посилюється тиск на валюту, також тиснуть психологічні чинники: несприятливі очікування щодо майбутньої динаміки курсу гривні", - сказав Смолій.

У той же час інші фактори сприятливі: прискорення економічного зростання в країнах - основних торговельних партнерах України підтримує зовнішній попит на вітчизняний експорт.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Крім того, темпи зростання країн Європи в третьому кварталі були найвищими за останні 6 років, а зростання окремих країн Центральної та Східної Європи, зокрема, Румунії та Туреччини, був одним з найвищих в світі.

Також на світовому ринку відновився інтерес інвесторів до країн з економіками, що розвиваються. Тому Україна стає все більш популярним для інвесторів, які будуть вводити валюту в українську економіку.

Падіння гривні

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що національна валюта продовжує "обсипатися", як ялинка після свят. Долар впевнено набирає "вага". За добу гривня втратила 9 копійок.