Мешканці будинку по вулиці Краснова, 19 у Києві пішли на конфлікт з одним із магазинів торгової мережі АТБ, який відкрився на першому поверсі.

Про це повідомляє "Обозреватель".

"Прямо зараз під моїм будинком люди у військовій формі без розпізнавальних знаків знищують паркан, який зробили мешканці будинку за свої гроші. АТБ, якому на першому поверсі потрібен новий вхід в магазин. За документами АТБ відкрито в одноповерховому нежилому будинку. Ось такий ранок", - розповів мешканець будинку.

Після від'їзду поліції будівельники почали робити новий вхід і ламати молоді рослини.

За словами іншого мешканця, конфлікт з магазином АТБ почався ще до його відкриття. Причина - порушення торговою мережею закону про заборону на відкриття магазинів на перших поверхах житлових будинків.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно з інформацією, суть полягає в тому, що законодавство забороняє розміщувати магазини на перших поверхах житлових будинків, якщо для цього не створені спеціальні умови: рампа для під'їзду, вивантаження товару і т. д. Однак магазин почали реконструювати в обхід всього законодавства. В процесі вони примудрилися знести несучі стіни цієї будівлі, щоб розширити торговельні площі.

"Ну і найголовніше, що в тих документах, які вони подавали на дозвіл для відкриття магазину, була зазначена проста одноповерхова будівля по вулиці Краснова 19. Вони не вказали, що це 17-поверховий житловий будинок", — розповів він.

Мешканці будинку викликали поліцію, яка призупинила цей процес, однак їм дали зрозуміти, що шансів дійти до справедливості - немає.

Нагадаємо, на території Києва розвелася велика кількість супермаркетів – складно порахувати. Однак ще важче вибрати, де вигідніше купувати продукти.

Крім того, в Харкові розгорівся скандал через політичні погляди одної з касирок супермаркету АТБ, яка відмовилася розмовляти державною мовою з українським бійцем і сказала йому, що "Харків - це Росія".

Дивіться сюжет про супермаркети

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в київському супермаркеті влаштували криваві розбірки.