Прийнятна в країні зарплата у військовослужбовця повинна бути вище середньої по Україні. Мінімальний оклад у рядового воюючої української армії повинна становити не менше $500.

Про це розповів народний депутат, лідер добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький.

"Це не просто солдат, а солдат воюючої країни. Тому ця зарплата в мінімальних своїх показниках повинна бути в районі $500. Це мінімум. Враховуючи наші економічні труднощі і реально високий рівень патріотизму у населення, цього було б достатньо. Але також солдати повинні бути соціально простимульовані. Їхні сім'ї повинні отримати щільну турботу держави. Вони повинні бути захищені більш серйозними гарантіями, ніж інші верстви населення", - сказав він.

Читайте також: Керівника "Азова" запросили виступити у Європарламенті

Відповідно, зарплата офіцерів повинна становити два-три солдатських окладу, залежно від звання і посади.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Лідер "Азова" зазначив, що в України немає іншого виходу, крім як реформувати армію "на натовських рейках", поступово переходячи до контрактної моделі.