ЮНІСЕФ передав державній санітарно-епідеміологічній службі України спеціальні прилади для експрес-контролю якості питної води.

Як повідомляє Gazeta.ua, регенти та обладнання дитячого фонду ООН використають для контролю води в Луганській та Донецькій областях.

Експерти проведуть понад 800 аналізів для виявлення придатності питної води, яку постачають у будинки більше 600 тисяч сімей Донбасу.

"Це, в свою чергу дозволить знизити ризик вживання зараженої води і попередити спалахи інфекційних захворювань", - говорить глава Держсанепідслужби Святослава Протаса.

Дитячий фонд ООН оцінив ситуацію у цій галузі на Донбасі та виявив, що майже 1,3 мільйона дітей і дорослих потерпають від нестачі води на території зони АТО та прилеглих регіонів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: На Луганщині відновили електропостачання

Через збройний конфлікт вимушеними переселенцями стали 174 тисячі дітей.

Нагадаємо, що з січня 2015 ЮНІСЕФ спільно з партнерами допомогли понад 550 тисячам дітей і дорослих отримати доступ до безпечної питної води на Донеччині.