Напередодні мітингу прихильників лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, який відбудеться вже завтра, 17 грудня, організації заходу намагалися перешкоджати.

Як зазначив сам політик на своїй сторінці у Facebook, на місці сцени, де він повинен був виступати, встановили екрани: почали монтувати одразу, як тільки з'явилися дані про майбутню акцію протесту:

"Пам'ятайте "йолку" Януковича на Майдані? Банкова йде в ногу з технічним прогресом, у них ялинка своя, сучасна. Сьогодні якраз на тому місці, де повинна стояти наша сцена в неділю, почали монтувати якесь чудо з екранами. На питання людей відповідають, що готуються до святкування НГ і монтують на невизначений термін", – підкреслив Саакашвілі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він нагадав, що минулого разу активістам все ж вдалося "визволити" його – тоді практично силоміць витягали із машини правоохоронців, а згодом прийшли й під будівлю СІЗО, де утримували екс-президента Грузії.

Здивувало його і порівняння Путіна, які він озвучив під час щорічної конференції у Москві – на тлі мітингів в Україні, зачепив у своїй промові і цю тему. Більш того – вона безпосередньо стосувалася самого Саакашвілі:

"Минулої неділі мене відбили у влади. Сюди (на "мітинг за імпічмент" – ред.) пришла величезна кількість людей. Я вдячний кожному українцю, котрий в такий холод, жахливу погоду, вийшов. Тому я сьогодні вільний. Вчора Володимир Путін, якщо ви чули, сказав публічно: він не допустить, аби "Саакашвілі бігали по майданам Росії", але він також мав на увазі, що не допустить того, аби до влади прийшли проукраїнські сили", - зазначив він.

Про мету мітингу колишній губернатор Одещини, як і раніше говорить доволі стримано, але резонанс, який він викликав, розійшовся й на шпальтах західних ЗМІ. В коментарі іноземним виданням, політик зізнався, коли в нього виникли подібні сумніви у прозорості дій чинної влади:

"Пан Порошенко, олігарх, представник старої системи, та його оточення не тільки припинили допомагати моїй команді в Одесі, а й почали гальмували роботу інших реформаторів в новому уряді, вони звели нанівець усі наші початкові досягнення. Я вважаю, що це було в основному через особисту зацікавленість, оскільки більша прозорість у державних установах призвела до меншого заробітку можновладців. Крім того, Національне антикорупційне бюро почало розслідувати діяння декотрих близьких соратників президента", - підкреслив він в інтерв’ю "New York Times".

Дивіться: звернення Саакашвілі до українців

Posted by Mikheil Saakashvili on Friday, 15 December 2017
Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін порівняв опозиційні сили в РФ, в особі Олексія Навального, із діяльністю Міхеїла Саакашвілі в Україні.