Америка може програти в разі війни з Росією чи Китаєм. Причина - слабкі позиції американських військових в Східній Азії і Європі.

Про це йдеться в доповіді одного з провідних аналітичних центрів США RAND.

Згідно інформації, загроза національній безпеці США виходить тільки від РФ і КНР, причому на оперативному та стратегічному рівнях.

Експерти впевнені, що причина цього - недостатнє фінансування американської армії.

"Зараз вже не так ясно, чи зможуть наші військові виконати завдання, поставлені перед ними... Ми приходимо до висновку, що на даний момент НАТО не спроможне захистити країни Балтії у разі рішучого і раптового російського нападу", - йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

В той же час вони визнали перевагу американських Збройних сил над ЗС Росії і Китаю, додавши, що "сили США, при правдоподібних припущеннях, можуть програти наступну війну, в якій їм доведеться битися".

Нагадаємо, в Україні презентували нову концепцію реформування поліції, яка передбачає ефективну боротьбу з організованою злочинністю.

Крім того, американський актор і реслер Дуейн "Скеля" Джонсон серйозно налаштований взяти участь в президентських виборах у США. Правда, він виставить свою кандидатуру не в 2020 році, а в 2024-м.

Дивіться сюжет про США

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", українців хочуть саджати за слова про Росію.