Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єру Валерію Вощевському провести розслідування ситуації з видачею кіпрським офшорам ліцензій на розробку надр Чорноморського шельфу.

Голова уряду хоче з'ясувати, яким чином дві офшорні компанії мало не отримали 7 ліцензій на надра Північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря, пише Українська правда.

Яценюк заявив, що офшори разом із НАК "Надра України" хотіли отримати ліцензії за сумнівних обставин. Уряд зупинив видачу дозволів на останній стадії.

"Отримання цих ліцензій було явно за продуманою схемою. У нас є прогалини у законодавстві щодо того, що можна обійти аукціони при отриманні цих ліцензій і видати ці ліцензії на компанії, де є державна частка. Наприклад ,25%, як було в цій схемі", - сказав прем'єр.

Читайте також: "Курс гривні залежатиме від інвестицій в Україну та успішності АТО" - економіст

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Яценюк доручив провести відповідні службові розслідування у Держгеонадрах та Міністерстві екології.