Штучний інтелект вже навчився виконувати деякі адміністративні функції, консультувати хворих, аналізувати законодавство і розмірковувати про сім'ю. Тепер, нейромережа пробує писати книги. І не просто книги, а продовження знаменитої серії Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Звичайно ж, результати такого експерименту викликають поки тільки посмішки. Однак, як повідомляють ЛігаНовини, це важливий крок у розвитку систем машинного навчання.

Комп'ютерна програма, розроблена командою Botnik, створила своєрідне продовження серії книг про Гаррі Поттера. Назва оповідання - "Гаррі Поттер і портрет чогось схожого на велику купу попелу". Написав його комп'ютерний редактор, в який перед цим завантажили всі сім книг Джоан Роулінг. На основі отриманого тексту програма видала свій власний.

Як зазначає Бі-бі-сі, в мережі дещо моторошний твір комп'ютера вже здобув популярність і користувачі діляться найяскравішими цитатами з нього. Деякі з них: "Рон побачив Гаррі і тут же почав пожирати сім'ю Герміони"; "Замок загарчав в пориві чарівного пориву вітру"; "Небо зовні було як величезна чорна стеля, повна крові"; "Тепер вже не така симпатична", - подумав Гаррі, зануривши Герміону в гарячий соус"; "Гаррі вирвав собі очі і жбурнув їх у ліс"; "Рон був для Гаррі гучним, м'яким і повільним птахом. Гаррі не любив думати про птахів".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, чому акули бояться дельфінів

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще