Гіппократ по праву вважається батьком медицини, хоча за змістом його текстів зрозуміло, що до того моменту медицина вже була розвиненою галуззю людського знання. Всі ми знаємо, чим клявся Гіппократ. Однак, мало хто уявляє, що саме він лікував. Аналіз останків древніх поховань дозволив вченим зробити певні висновки щодо здоров'я античних греків. Як повідомляють російські ЗМІ, здоров'я древніх еллінів відрізнялося від нашого. Та й хворіли вони зовсім іншими хворобами.

Вчені розповіли, від яких хвороб страждали стародавні греки. Їх зацікавили описи хвороб, які зробив "батько медицини2 лікар і філософ Гіппократ. Археологи почали проводити розкопки в Греції. Експерти вивчили останки людей, похованих у 60 могилах. У результаті виявилося, що до нашої ери в Греції поширювалися інфекції за допомогою круглого хробака волосоголовця та гостриків, які провокували виникнення шлункових розладів. Гіппократ детально описував недуги давніх еллінів, він вразив своїми розповідями сучасних фахівців в області медицини, і вони вирішили розібратися в хворобах минулого.

Греція знаходиться на півдні і вважається теплою країною, але кількість паразитів в могилах виявлено незначну. У похованнях північних народів їх на порядок більше. Вчені не розуміють, чому так сталося, адже теплий клімат сприяє поширенню бактерій. За словами вчених найбільший дискомфорт жителям Стародавньої Греції приносили шлункові інфекції, отримані за допомогою черв'яків. Всього ними страждали 16% населення. Це досить низький показник захворюваності при порівнянні з іншими країнами.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про день народження Кашпіровського