Інженери підрозділу Google X, яка тепер представляє собою окрему компанію в холдингу Alphabet, запропонували використовувати для передачі даних на відстані світлові промені. У 2018 році фахівці Google X спільно з телекомунікаційною компанією AP State FiberNet розгорнуто в штаті Андхра-Прадеш (Індія) мережа, дві тисячі ліній якій будуть передавати дані по бездротовому оптичному зв'язку.

І хоча спочатку Google X розробляла передачу даних за допомогою світлових променів для системи Project Loon, компанія вирішила, що технологію з успіхом можна застосовувати не тільки в повітрі, але і на землі. Бездротова оптична зв'язок може використовуватися у віддалених і важкодоступних районах, де розгортання мережі з допомогою кабелів може виявитись просто неможливим.

У штаті Андхра-Прадеш проживає близько п'ятдесяти трьох мільйонів чоловік, проте менш 20% мають доступ до інтернету. З допомогою бездротової оптичної зв'язку Google X і AP State FiberNet намір вирішити цю проблему в найближчі кілька років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Раніше директор з досліджень Facebook Девід Гінсберг і його колега, соціальний психолог Моайра Барк в корпоративному блозі Facebook опублікували відповідь на дедалі частіші напади на соціальну мережу, яку звинувачують у дитячих самогубства, розвитку комплексу неповноцінності і синдрому розсіяного уваги у користувачів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомило, що Facebook захистить вас від котів і борщів.