Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив голові Міністерства охорони здоров'я Олександру Квіташвілі терміново провести позапланові перевірки запасів вакцин по регіонах України.

Про це повідомив глава уряду під час засідання Кабінету міністрів, передає "Новий регіон".

"МОЗ вже погодив з ООН і міжнародними організаціями сім програм по закупкам ліків для України, в тому числі вакцин, з якими в країні зараз найбільші проблеми", - повідомив Квіташвілі у відповідь на питання прем'єра про забезпечення ліками.

Міністр додав, що договори з міжнародними програмами підпишуть вже наступного тижня.

Це, за його словами, дасть можливість дуже швидко завезти в країну те, що потрібно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Прем'єр уточнив у міністра про обсяги залишків вакцин і Квіташвілі підтвердив, що є проблеми із залишками вакцин. Деякі з них не закуповувалися з 2013 року.

Читайте також: Україна відмовиться від російських вакцин

"У деяких областях є місячні залишки, в деяких - на кілька тижнів. Ми працюємо з ЮНІСЕФ, який готовий поставляти вакцини в Україну. І перші поставки будуть вже наприкінці вересня", - запевнив Квіташвілі.

Яценюк доручив міністру забезпечити перевірку всіх регіонів і дізнатися наскільки правдиві цифри, що обласні керівники передають в Кабмін. Прем'єр пообіцяв, що за підсумками перевірок будуть прийняті кадрові рішення.