Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зараз проводить розслідування по вживанню російськими спортсменами заборонених препаратів. Якщо результати підтвердять наявність допінгу у легкоатлетів, їх позбавлять медалей на ЧС 2005 та 2007 роках.

Міністр спорту Росії Віталій Мутко передчасно готовий до скарг проти рішення федерації. На його думку, проблема в тому, що у структурі IAAF панує повний безлад.

"Зараз ми чекаємо на результат досліджень по чемпіонатах світу 2005 і 2007 років і здогадуємося, яким він буде. Але це не привід чогось побоюватися. Нам потрібно буде посилити нашу делегацію на Чемпіонаті світу в Пекіні, щоб у команді були юристи, які вирішували б питання у разі виникнення", - каже Мутко.

Нагадаємо, IAAF проводить повторне тестування російських спортсменів. Зараз виявлено вже 28 атлетів із сумнівними результатами тестів. Серед тих, хто потрапив під підозру є й чемпіонка 2005 Тетяна Томашова. Втім, це не завадить їй виступити на Чемпіонаті світу у Пекіні цього місяця.

Читайте також: "Шахтар" залишається у Львові лише на матчі Ліги чемпіонів

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Також організатори Чиказького марафону вимагають в іншої чемпіонки з бігу Шобухової повернути приз за перемогу у розмірі 850 тисяч доларів.